tirsdag 7. juli 2009

"Smile though your heart is aching"


I kveld var en hel verden vitne til Michael Jackson's minnestund i Staples Center i USA. Minnestunden ble sendt verden over, og i tilleg til de tusenvis av menneskene som var samlet inne, var det utenfor samlet seg et enormt folkehav flere timer i forkant av minnestunden. Ide kisten med røde roser på bæres inn i Staples Center, står et kor på scenen og synger sangen Soon and very soon, en kjent gospelsang. Pastor Lucious Smith, en venn av Jackson-familien holder en minnetale til Michael Jackson.

"Vi kommer sammen og husker denne mannen ved å feire livet hans, og all den kjærligheten han gav oss" sier Smith.

Videre fremfører Mariah Carey og Trey Lorentz sangen «I'll be there», en Jackson 5-klassiker. Gjennom resten av sermonien entrer flere kjendiser scenen og gir sin hyllest til Michael Jackson blandt annet Queen Latifah, Lionel Richie, Stevie Wonder, Kobe Bryant, Magic Johnson, Jennifer Hudson, Al Sharpton, John Mayer, Brooke Shields,Bernice King, Martin Luther King III, Senator Sheila Jackson Lee og Usher. 'Heal the world' spilles fra scenene og hele Jackson familien er med- Et svært rørende øyeblikk. Det mest dramatiske og rørende øyeblikkene var når Jermaine Jackson sang til broren sin og datteren Paris forteller hele verden hvor glad hun er i faren sin .
Til slutt bæres kisten ut mens sangen ' Man in the mirror' spilles mens bilder fra Michaels barndom vises på scenen.

The king of pop is dead but we will never forget! Som Stevie Wonder sa; " Vi føler vi trenger Michael, men Gud må ha trengt ham mer.

Michael Jackson var en som har satt spor etter seg og som vi aldri vil glemme. Er rart å tenke på at han nå har forlatt oss. Når jeg hører på Billie Jean, Dirty Diana eller They don't care about us, er det rart å tenke på at han aldri får fremført sine egne sanger mer. Alikevel vil musikken hans alltid være der og vi vil ta den med oss videre!
Avslutter med Michael Jackson favoritt sang som Jermaine Jackson sang i minnestunden.

Smile

Smile, though your heart is aching
Smile, even though it’s breaking
When there are clouds in the sky
you’ll get by
If you smile through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You’ll see the sun come shining through
for you
Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That’s the time you must keep on trying
Smile what’s the use of crying
You’ll find that life is still worthwhile
If you’ll just
Smile

Rest in peace MJ!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar